Com ja hem parlat en algun post anterior, la celiaquia és una malaltia autoimmune (el nostre propi cos s’ataca a ell mateix) provocada pel gluten. Aquest gluten és una proteïna que porten alguns cereals com el blat, l’ordi, el sègol, la civada o l’espelta per exemple. Per saber-ne més del món del gluten podeu consultar el post que vam tractar del tema.
Quan un nen es diagnostica de celiaquia ha de fer una dieta sense gluten. El pa, els pastissos, les xuxeries i molts altres aliments que mengem al dia a dia porten gluten, tot i que cada cop es fabriquen més aliments sense gluten i així ho fan constar en l’envàs del producte.
Avui a casa estem de celebració! Tenim l’aniversari del petit de la família però un parell dels companys de classes són celíacs… Per tant avui per a tots… Pastís sense gluten!
Hi ha diferents tipus de farina sense gluten d’altres cereals però per fer-ho més fàcil aquí us expliquem com fer un pastís de xocolata sense ni tant sols utilitzar farina!
Què necessitem? 140 g de sucre, 12 rovells d’ou i 9 clares, 135 g de xocolata de cobertura i 30 g de cacau en pols.
Com ho preparem?
– Per una banda agafem un bol i posem els 12 rovells i la meitat del sucre i en un altre bol posem l’altre meitat de sucre (70g) amb les 9 clares que prèviament haurem batut.
– Ara és el torn de la xocolata! La desfarem al bany maria fins que gairebé estigui desfeta.
– Comencen les barreges! Primer ajuntem els rovells amb una tercera part de les clares muntades i afegim la xocolata desfeta, seguim remenant i afegim el cacau en pols i finalment després de remenar un xic més la resta de clares. Quan barregem sempre de baix cap a dalt!
– Ja ho tenim! Aboquem tota la mescla en un motlle i cap al forn!
Com es cou? Fàcil! Forn a 170º durant uns 30 minuts aproximadament, a vegades una mica més. La tècnica de l’escuradents que surti net sol servir per saber quan toca treure’l, deixa’l refredar un xic i… A preparar la taula per menjar!
Fa molt bona pinta!!!! Us en llepareu els dits!
Apa família! Tots a la cuina, avui a casa cuinem tots!
Recordeu però que els dolços han de ser una excepció i no en podem menjar cada dia perquè cal portar una dieta equilibrada per cuidar la salut del demà!