Un any més, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona ens acompanya a l’Aula Hospitalària, aportant màgia i aprenentatge als nens i nenes ingressats i als usuaris de l’hospital de dia. Des del 19 de maig fins al final de curs, el projecte Nat Viatger ha estat present a l’aula, convertint-se en una eina educativa i terapèutica única que ajuda a enriquir l’experiència hospitalària dels infants.
El projecte Nat Viatger consisteix en una maleta viatgera que el museu envia als hospitals. Aquesta maleta conté una selecció d’objectes naturals reals, com fòssils, minerals i restes vegetals, que els alumnes poden tocar i observar de prop. A més, s’inclouen guions i materials didàctics que faciliten la tasca dels docents, permetent treballar els continguts de manera participativa i adaptada a les necessitats i ritmes dels nens i nenes hospitalitzats.
Aquesta iniciativa no només té un valor pedagògic, sinó que també actua com a eina de suport emocional. La possibilitat de sortir, encara que sigui simbòlicament, de l’entorn hospitalari a través de la natura i la ciència, contribueix a fer més suportable la seva estada i ajuda a mantenir la motivació i la curiositat per aprendre malgrat les dificultats.
L’experiència ha estat molt enriquidora tant per als infants com per als professionals que els acompanyen. Hem pogut veure com els objectes naturals desperten preguntes, converses i emocions que ajuden a crear un ambient més amè i distès, essencial en aquests contextos.
Estem molt il·lusionats per poder continuar amb aquesta col·laboració el proper curs. Per a nosaltres, és un privilegi comptar amb aquest recurs exclusiu que el Museu de Ciències Naturals posa a disposició de les aules hospitalàries, contribuint a fer més humana i significativa l’experiència d’aprenentatge dels nostres alumnes hospitalitzats.





